Roept u maar...
Poule 4a Geplaats door: S.J.A. = Geregistreerd [»]
Roept u maar... - KNHB Hockey Forum
GEPLAATST OP: 29-03-2009
BEKEKEN: 1414x
Forescate - Sax 1-0
Spannende pot met aanvallend forescate en 11man van sax in de cirkel met als 12e man de zijlijn! Na veel gemiste kansen en een niet gegeven doelpunt voor sax, scoort forescate 3 minuten voor tijd 1-0 uit een strafcornert!


  Reageren
Foto's:
Voor dit topic zijn er nog geen foto′s toegezonden!
Dat kan ... Simpel & Snel via +31627451764

Deel via:      
  Reacties
01-10-2009
Pharmd212
Anoniem
Very nice site!

02-04-2009
De belofte
Anoniem
Voor elk punt een krat..
Winnen jullie 2 keer... dus 6 kratten!


02-04-2009
Hoorn, #9
Anoniem
Kijk, dat zijn beloftes... We gaan ons best doen! (Hertog Jan svp)

02-04-2009
2 keer dit jaar
Anoniem
ben ik voor hoorn...

Forescate - Hoorn
Hoorn - Forescate

COME ON HOORN!!

Die jongens krijgen bij winst 3 kratten

01-04-2009
Nr. 7
Anoniem
Dat zegt wel genoeg...

31-03-2009
Iemand...
Anoniem
Dit stond op Uitslagen 29/3:

30-03-2009 door: achja

Flevoland 8 - 3 Strawberries
we hebben het zelf gewoon weg gegeven afgelopen zondag,
flevoland was gewoon beter en zo nu en dan ja de scheidsen. maar ze floten wel gewoon eerlijk, ook ons voordeel is een keer.

je kan wel lekker na borrelen bij de boeren lekker frituursnacks die gebracht worden

31-03-2009
I love de 4e klasse
Anoniem
Leuk al dat gezeur om Saxenburg en Forescate, maar er is toch nog een andere club die flink onderuit is gegaan! En wel onze aardbeien uit driehuis!

Wat is daar in hemelsnaam gebeurd??


31-03-2009
hoe weet jij dat..
Anoniem
als je niet eens kunt lezen?

31-03-2009
-
Anoniem
in de weekend en party staan nog betere verhalen

31-03-2009
Jappa
Anoniem
Roept: Anders beginnen jullie ff een schrijfclubje..

31-03-2009
Marijn
Anoniem
Ik word geqoute zonder ooit geïnterviewd te zijn:)
dat is gek..

31-03-2009
prima stukje verder
Anoniem
Directe titel- en promotieconcurrent Saxenburg zou het veld van de Voorschotense hockeyclub bezoeken. Na een gedegen voorbereiding van fanatieke trainingen en het inslijpen van nieuwe tactieken leek het team van trainer / coach Marijn Petermeijer klaar voor de strijd. “Als we aanspraak willen maken op de titel, moet het vandaag gebeuren”, aldus de leidsman. “Het team is er klaar voor en de club verwacht een overwinning.”
Onder flinke publieke belangstelling betraden de twee ploegen het veld dat even tevoren nog werd bespeeld door Dames 1. Na het eerste fluitsignaal begon Saxenburg sterk aan de strijd. De eerste kansen waren voor de Haarlemmers maar goed keeperswerk van Ernst van Dehn belette een voorsprong van het bezoekende team.
Na het afslaan van het eerste offensief werd de druk door Forescate opgevoerd. De aanval via de flanken begon te lopen en de vrije man werd beter gevonden maar ondanks dat werd geen kans benut. Ook de strafcorner, normaal hét wapen van de Voorschotenaren, bracht niet het verlossende eerste doelpunt en bij rust sierden dan ook twee nullen het scorebord.
In de tweede helft wisten de mannen van Forescate de cirkel van Saxenburg beter te vinden. Met name Jef Hassefras verrichtte uitstekend verdedigend werk en bijna al zijn haarzuivere passes bereikten de voorhoede. Het geluk was echter aan de kant van de club uit Haarlem die, mede met dank aan de ijzersterke keeper, elke aanval naast zag gaan. Voorschoten wist de druk hoog te houden en alleen een enkele Saxenburgse counter of scoop bracht wat gevaar aan de andere kant van het veld, met als hoogtepunt een afgekeurde treffer.
Op het moment dat het duel op een teleurstellend doelpuntloze ontmoeting ging lijken kreeg Forescate, twee minuten voor tijd, een strafcorner toegewezen. Met een daverende sleep van Sander Briedé werd de eindstand beslist op een één nul overwinning voor de thuisploeg. Petermeijer na afloop: “Deze wedstrijd heeft me twintig jaar van mijn leven gekost, maar we weten nu weer waar we staan. Promotie is een stap dichterbij gekomen”.

31-03-2009
Hoorn, #9
Anoniem
het is lekker makkelijk speculeren natuurlijk! Ik zeg wacht maar af, speel vooral hoge druk tegen ons. Jullie gaan het niet makkelijk krijgen en we gaan dan ook zeker meer dan 4 punten binnenhalen!


31-03-2009
hoho
Anoniem
er werd verder prima gefloten in vooschoten..

In hoorn en in flevoland was het alleen verschrikkelijk

30-03-2009
S.J.A.
Anoniem
Sinds wanneer is het hier zo druk?

30-03-2009
4e klasser
Anoniem
Ik dacht dat ze alleen bij Hoorn, Flevoland en Voorhout slecht floten, nu dus ook bij Forescate!? Lekker dan.
En maar zeuren op de rest.

30-03-2009
aanvoerder
Anoniem
Een reactie op: "HC press speel je dmv een 4:3:3 systeem waarbij je zones verdedigt, dit staat of valt bij goede afspraken..
Sax speel achter en op het middelveld mandekking met 2 spitsen.. 4:4:2 achtig waarbij er toch druk gezet wordt op de flanken:S Dit gebeurd echter zo slecht dat de vleugelverdedigers bijna in de cirkel kunnen staan op het moment dat een kantelkom op snelheid gespeeld wordt..."

je hebt 1000 systemen die je kan spelen en van belang is de spelers juist te instrueren en te trainen. Een halfcourt press betekent eigenlijk alleen maar dat je pas druk op de balbezitter geeft als die in de buurt van de middenlijn komt en dat door pass-mogelijkheden te beperken cq. af te dwingen en juist aanlopen van de man met bal. of je nou dat doet op een centrumspeler of een flankspeler maakt niet uit en of je de bal bezitter pas opvangt bij de 23 of al bij de middenlijn, is erg situatie afhankelijk. als de speler dan maar geen ruimte krijgt of veel afspeelmogelijkheden.

Tot het uitvallen van onze middenmidden had forescate geen antwoord op onze half court/afwachtende houding/counter instelling. Door de vele omzettingen die wij moesten doen, werd het weghouden van forescate uit onze 23-m steeds moeilijker. Gezien het grote aantal ballen die over de zijlijn gingen bij de "zogenaamde kantelkom", ook zonder druk, werkte toen nog steeds onze "halfcourt press". in de tweede helft kwam Forescate er vaker verder doorheen, mede ook doordat saxenburg soms wat verder naar voren probeerde op te schuiven en daardoor wat meer ruimte weg gaf op het middenveld.

Al met al is het een groot compliment voor een klein cluppie als saxenburg, zonder veel "hoge school" hockeyervaring en hockey-historie, een club als forescate (voormalig overgangsklasser) het zo moeilijk maakt. wij spelen een simpel spelletje met de middelen en spelers die we hebben en waarin iedereen het beste tot zijn recht komt, het zogenaamde halfcourt press werkt goed bij ons en houdt de ruimtes klein voor de tegenstander. als je het anders wilt noemen, be my guest.

30-03-2009
hooi
Anoniem
volgens mij is hockey beetje te snel geworden voor veelal oudere gebrilde mannen met fluit .
Kunnen zij daar iets aan doen? Is een ander verhaal als ze bewust tegen je fluiten.
Maar naar mijn inziens komt dat niet echt heel vaak voor..
Is altijd degene die verloren heeft die enorm werd benadeeld , nooit eens andersom??????slecht verliezers??

30-03-2009
Naam
Anoniem
Vanuit mijn positie bij de dug-out is het niet te zien geweest of het betwijfelde doelpunt van Sax er nou wel of geen één was. Op grond van wat er allemaal gezegd en geschreven is zal de goal ongetwijfeld onterecht zijn afgekeurd. Dat is zuur voor Sax, maar tot nu toe zijn in alle wedstrijden, op alle clubs dubieuze beslissingen genomen. En zo lang geen van de clubs uit de 4e A de stap weet te maken naar een hoger niveau, zal het hier en daar behelpen zijn met de wedstrijdleiding.

Ik betwist echter dat de beslissing bij Forescate genomen is op grond van het verder helpen van de club. Forescate wil graag een trapje hoger gaan spelen en wil dat bereiken door goed te hockeyen en wedstrijden te winnen.

Complimenten voor alle spelers van Sax; sportieve reacties na afloop. Top! Eigenlijk moeten we gewoon met z'n drieën (Forescate, Sax en Catwyck) door naar de 3e klasse. Helaas...

30-03-2009
HC Press
Anoniem
Wie heeft er een HC press gezien van Saxenburg..

HC press speel je dmv een 4:3:3 systeem waarbij je zones verdedigt, dit staat of valt bij goede afspraken..
Sax speel achter en op het middelveld mandekking met 2 spitsen.. 4:4:2 achtig waarbij er toch druk gezet wordt op de flanken:S Dit gebeurd echter zo slecht dat de vleugelverdedigers bijna in de cirkel kunnen staan op het moment dat een kantelkom op snelheid gespeeld wordt...


30-03-2009
en zo
Anoniem
zijn wij het helemaal eens!30-03-2009
123 hupsakee
Anoniem
als je hoge druk speelt tegen Hoorn klapt het vrij snel in elkaar.
Tegen Flevo gaat dat ze zeker opbreken, ook thuis. Aansluiting kan je wel vergeten

30-03-2009
voor hoorn nr 9
Anoniem
Onderstaand het programma voor Hoorn.. Aansluiting bij de top? denk het niet man...

Forescate H1 WFHC Hoorn H1 duidelijk een 1
WFHC Hoorn H1 Strawberries H1 misschien een 3
Saxenburg H1 WFHC Hoorn H1 zeer waarschijnlijk een 1
WFHC Hoorn H1 Flevoland H1 ja, spelen thuis
Catwijck H1 WFHC Hoorn H1 duidelijk een 1
WFHC Hoorn H1 Forescate H1 duidelijk een 2

Halen jullie 4 punten?
Denk dat strawberries eerder in de top horen naast de 3 van nu

daahaaag!


30-03-2009
objectief kijken
Anoniem
Forescate - Saxenburg
over een wedstrijd is het altijd makkelijk nabeschouwen en makkelijk een zwarte piet toespelen aan 1 of meerdere factoren...
als iemand niet zeker van zijn of haar zaak is dan zijn er anderen die kunnen helpen. voor zover ik kon waarnemen is er geen overleg geweest tussen de scheidsrechters bij de betwiste situatie (of ze moeten oortjes hebben gehad).
Het meest opvallende is dat de betreffende scheidsrechter eerst uitslaan gaf, dus hij heeft waargenomen dat de bal door een speler van saxenburg was aangeraakt. Na een kort moment van twijfel wordt weer uitslaan gegeven en vervolgens een lange corner. We kunnen eindeloos doorgaan over dit, maar we zullen het nooit weten.

Wat ik als toeschouwer niet snap is dat de thuisploeg zo weinig veldkansen afdwong en heel erg leunt op de corner terwijl ze zo goed kunnen hockeyen. Ze wisten zich blijkbaar geen raad met de halfcourt-press van de tegenstander die duidelijk loerde op de counter, en dwongen maar een paar kansen af (geen echt uitgespeelde kansen, een paar leuke tip-in pogingen en 3-4 schoten uit zeer moeilijke hoeken).

wat wel nog niet vertelt is tot nu toe is het uitvallen van één van de sterke middenvelders van de uitploeg na zo'n 15 minuten en daardoor werd het voor die ploeg wel moeilijker om de bal langer vast te houden en meer naar voren te hockeyen.

als je over twee wedstrijden kijkt (heb de wedstrijd in haarlem gezien) verdiende saxenburg meer dan nul punten, maar daar zullen ze nu weinig voor kopen.

succes beide ploegen en ik hoop echt dat saxenburg minimaal 3de wordt, dat verdienen ze wel denk ik zo.

30-03-2009
nr10
Anoniem
als we dan echt gaan zeiken kan ik er ook nog wel wat van,

die overtreding in eerste instantie was geen overtreding dus Saxenburg had sowieso nooit een vrije slag mogen krijgen. Daarnaast had de bal achter de 23 genomen moeten worden als het uberhaupt een overtreding was. Dit werd echter niet gedaan en 2 meter voor de circel werd de bal snel geslagen.

Daarnaast heeft het arbitrale duo een prima wedstrijd gefloten.

Moraal, joh zeik niet.

later

30-03-2009
sax
Anoniem
die tape is sowieso handig om de wedstrijd te evalueren..

hoe komen wij daar aan dan?
mailadres: fchltd@hotmail.com

gr

30-03-2009
stuur
Anoniem
die tape ook maar naar sax, want wat hier weer beweert wordt... 120 man die zeker niet goed uit hun doppen keken

30-03-2009
Trouwens
Anoniem
De scheids gaf in eerste instantie een achterbal........

30-03-2009
ja joh
Anoniem
die stond dichterbij de andere cornervlag dan de keeper van sax

30-03-2009
BB
Anoniem
De collega zag hetzelfde...

30-03-2009
-
Anoniem
Het was zo ie zo sportief geweest als de scheidsrechter die misschien oprecht niet wist of de bal nou was aangeraakt of niet even met zijn collega scheidsrechter was gaan overleggen inplaats van een minuut lang te wachten en dan maar besluiten dat het een corner is. Lijkt net of hij tussendoor even een muntje heeft opgegooid om iets te besluiten.

30-03-2009
hoe
Anoniem
kan iets verdiend zijn als bij de tegenpartij een doelpunt is afgekeurd..

30-03-2009
De Klaagmuur
Anoniem
Naar mijn mening zat de goal ook, stond er naast, maar wat een gel*l om nu vol de scheids van Forescate af te gaan zeiken en te zeggen dat het doelpunt niet 'mocht' vallen! Begrijp dat het zuur is maar Forescate heeft toch zeker verdiend de 3 punten thuis gehouden.

30-03-2009
Hoorn, #9
Anoniem
Hoorn heeft een makkelijke wedstijd gespeeld met goed combinatiespel. Heel veel kansen gehad, maar de afronding verliep niet zoals het hoort. => 5-2

Saxenburg (scheids) en strawberries bedankt! Hoorn is weer een ploeg om rekening mee te houden!
30-03-2009
Neem er nog 1
Anoniem
Op zo een moment dat een heel team juicht en het andere team verslagen kijkt fluit je in principe altijd doelpunt. Mochten zoveel mensen het oneens zijn (wat je ziet en merkt om je heen) kun je denken aan afkeuren.

Ik was er niet bij, maar dit lijkt mij in ieder geval de verkeerde volgorde.. Saxenburg is opgelicht... Maarja, de spanning bij forescate is ook wel hoog van de club uit. Het doelpunt mocht misschien ook wel gewoon niet vallen. De promotie wordt iig op deze manier wel een stuk makkelijker.
Of dit echter verdiend is, zou je je af kunnen vragen.

Forescate schrijft dat wij veel beter waren.. Als je veel beter bent dan leg je er al een paar ballen in inplaats van nu vertellen hoe goed je was.
Nepclub

30-03-2009
Aardbeien website...
Anoniem
Heren 1 ging kansloos ten onder in Dronten. Het team van Erik van Hofwegen verloor met 8-3 van Flevoland.30-03-2009
Marijn
Anoniem
Ik heb vanavond technische commissie vergadering gehad en toevallig zit een van de scheidsrechters daar ook in... (niet degene die hem afkeurde)
Heb het fragment met hem bekeken..

In het de slow motion is te zien dat de bal idd licht wordt aangeraakt door een speler van Sax, echter raakt een speler van Forescate de bal daarna hard en duidelijk waardoor de bal van richting verandert. Deze aanraking van de stick is zeer duidelijk (EN lijkt dus de enige aanraking) en werd dus gezien door beide scheidsrechters.. De beslissing om een corner te geven is dan ook heel begrijpelijk..

De scheids heeft toegegeven het bij het foute eind gehad te hebben en bied zijn excuses hiervoor aan.. Echter kan je achteraf nooit praten over hoe de rest van de wedstrijd had verlopen..

tsja.. blijkt toch maar weer... als hockey simpel was geweest had het wel voetbal geheten..

29-03-2009
nr. 9
Anoniem
Toegegeven, forescate had het betere van het spel,
maar daar win je nog geen wedstrijd mee. Sax heeft wel
geknokt om punten mee te nemen.

En ja als we dan op 0-1 voorsprong komen wat een volkomen
zuiver doelpunt was(ik weet toch echt wel wanneer ik met mijn stick een bal aanraak of niet), onder toeziend oog van een heleboel publiek en zonder enkel protest van Forescate, wat dacht die scheids toen dat hij het wel eventjes af zou keuren? Zal ik mn club ff omhoog helpen?

verder no offense tegen de ploeg zelf hoor, maar de arbitrage stelde zich daar wel heel zwak op. Ook Catwijck was het eens met het doelpunt. Erg leuk dat ze er waren idd.

Ondanks dat ik het een leuke wedstrijd vond en de ploeg zelf ook prima mensen, vind ik dit geen sympathieke manier om een overwinning te behalen.

Ik hoop dat die scheids die video-opname van jullie eens bekijkt en dan nog mans genoeg is om zijn excuses aan te bieden. En zich anders diep gaat schamen

29-03-2009
nr10
Anoniem
sluit mij aan bij het commentaar hieronder.
Naar mijn inziens was de 0-1 onterecht afgekeurd. Moet wel bij zeggen dat wij (forescate) wel een veldoverwicht hadden en zeker het team waren met de meeste kansen.

Het had ook zomaar 5-1 kunnen zijn,met alle respect, want ik vond het echt een leuke en spannende pot vandaag. En ook tof dat die gasten van katwijk een kijkje kwamen nemen.

Tot snel

de ballen

29-03-2009
Ees Sax nr 1
Anoniem
Was een spannende pot in Voorschoten.
Veel druk van de gastheren, maar ze scoorden niet...
Toen het goal dan viel aan de andere kant, werd het afgekeurd. Heel teleurstellend, gezien iedereen het goal zag en er daarnaast niemand commentaar had bij het juichen van sax (wat oprecht was, gezien het zuivere doelpunt).
Misschien was het dan 1-1 geweest en misschien.. Maar als de ene niet scoort en de andere doet dat wel is het altijd terecht..

Jammer, maar helaas..... Zal wel zo horen..

Verder prima gasten die van Forescate, spannende pot..

29-03-2009
Marijn
Anoniem
Saxenburg heeft opbouwend weinig in kunnen brengen (op de eerste 8 minuten na).. Forescate was hele wedstrijd de betere ploeg (62% balbezit) op het veld maar liep vast op de 11 verdedigers van Sax..
En forescate verzuimde weer eens te scoren.. (keeper deed goed zijn best...)

Saxenburg kwam er hier en daar uit door een scoop die goed viel, opbouwend veldspel is ver te zoeken.


ps: Catwijck.. leuk dat jullie ff kwamen kijken

29-03-2009
S.J.A.
Anoniem
Alleen eerste 5min van de eerste helft had sax kansen en de laatste 10min van de tweede helft, maar die kwamen omdat Forescate ongelooflijk veel druk zette dat er af en toe een balletje doorschoot

29-03-2009
nr. 5
Anoniem
Ja was zeker een spannende pot maar aanvallend forescate???? Forescate en Sax waren heen en weer aan het aanvallen. Ik vond de twee ploegen echt aan elkaar gewaagd. Sax kwam 0-1 voor maar die met zijn fluit keurde hem onterecht af. En ja 3 minuten voor het einde scoort forescate uit een strafcorner. Helaas geen punten maar 1 punt voor ieder was terecht geweest.

Deel deze pagina via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email