Verslagen
Poule 4b Geplaats door: Ab = Geregistreerd [»]
Verslagen - KNHB Hockey Forum
GEPLAATST OP: 12-09-2006
BEKEKEN: 657x
Hvm 1 – Uitgeest 1

Na een hele goede oefenreeks mocht heren 1 vandaag aantreden voor het “eggie”. Zoals u weet zijn er heel wat verandering dit jaar in en om heren 1.

1 nieuwe trainer coach

2 nieuwe aanvoerders

3 nieuwe strafcorners

4 nieuwe (ex ja1) spelers

Wat ook nieuw was vandaag is de mini van de week (Daniel Govers). Iedere thuiswedstrijd hebben wij een mini van de week. Deze word geloot door 1 van de spelers uit heren 1 iedere dinsdag twee weken voor de thuiswedstrijd. De kinderen die hiervoor in aanmerking komen zijn de jongens en meisjes uit de f en de e jeugd.

De wedstrijd

1e helft

Aangezien we niet wisten wat we van Uitgeest konden verwachten begonnen we wat behouden aan de beginfase van wedstrijd maar toen was daar Raoul die na een geweldige solotour door de cirkel met zijn backhand het verlossende doelpunt maakte (2e minuut). Het ijs was gebroken en de kop was er af werd er gedacht maar na dit doelpunt zakte we in en werd het een beetje saaie wedstrijd, dit had ook te maken met het veld (wedstrijdplanning bedankt) door het veld hebben wij de eerste 3 strafcorners weg moeten geven. Het aangeven ging gewoon niet omdat er nog zandkasteeltjes in de baan van het schot stonden. Totdat in de 25ste minuut Rutger de bal snoeihard in de verre hoek sloeg. Niet lang daarna werd de hele verdediging van Uitgeest helemaal weg gespeeld en Eric jan mocht bal 30 cm van de doellijn het laatste tikje geven (32e min).

2e helft

Goed gemotiveerd en met fris bloed van Xavier, Edo en Robin in de verdediging begon heren 1 meteen in de aanval en dit resulteerde in een geweldige counter die Robert en geweldig intipt (4e minuut) . En toen ging het storm, heren 1 was duidelijk de betere partij en Uitgeest zakte in, zowel letterlijk als figuurlijk want na wat verhitte discussies stotnd Uitgeest nog maar met 9 man op het veld. Eindelijk kwam een strafcorner goed aan en het was Nick die keurig met een lage push scoorde (10e minuut). Heren 1 ging nu echt aanzetten en Uitgeest liet iedereen vrijstaan waardoor er leuk gehockeyd kon worden. Dit resulteerde pas in de 27ste minuut tot doelpunten en het was weer Robert die mocht scoren door het goede voorbereidende werk van Raoul. 2 minuten daarna hadden we een strafcorner die onze aanvoerder Sjoerd er met al het gemak en tijd van de wereld insloeg (30ste minuut). En we bleven maar doorgaan. Het was Niels de genadeloos de 8-0 maakte in de 31ste minuut. En ja ik hoor u denken ” waarom heeft Yannick nog niet gescoord????” wees maar niet gerust, onze altijd te late spits pakte door middel van hard werken zo zijn puntje mee (32e minuut).

Pff zo zit je aan het einde van zo een wedstrijd en denk je dat het wel over is. Nog 2 minuutjes het balletje laten rollen en dan lekker van het goede weer genieten maar nee hoor het was Robert die nog in de 34ste minuut de 10-0 maakte.

Een goede uitslag voor het begin van het seizoen maar we moeten beide benen op de grond houden want we spelen volgende week uit bij de Kikkers en dat is 1 van de titelkandidaten want ze zijn vorig seizoen uit de 3e klasse gedegradeerd.

Groetjes stefan

  Reageren
Foto's:
Voor dit topic zijn er nog geen foto′s toegezonden!
Dat kan ... Simpel & Snel via +31627451764

Deel via:      
  Reacties
12-09-2006
Freya
Anoniem
Dag lezers van het forum,

Omdat mijn stukje van eind vorig jaar geslaagd was, maar pas vorige week geplaatst is, ben ik gelijk aangewezen om deze week het stukje te tikken. Weer is het onderwerp Alkemade uit. En deze keer zal ik kort het verloop van de wedstrijd schetsen.

Om Half 1 werd er verzameld op Sax, nog een beetje onwennig met het begin van het seizoen waren we pas om 1 uur compleet. Volgende keer is iedereen er natuurlijk op tijd. Gelukkig konden we op deze manier nog een klein stukje van de wedstrijd van Dames 1 bekijken, 1-1. Helaas niet gewonnen, maar de eerste punten zijn binnen, Dames gefeliciteerd.

Na enige paniek vanochtend bij mij vertrokken we met genoeg auto’s naar Alkemade, we wisten de weg nog na de wedstrijd van eind vorig jaar. Bij Alkemade werden we verwelkomt door 1 speler en een dicht clubhuis. Alkemade is bij de senioren nog 2 elftallen kleiner dan Saxenburg, zulke dingen gebeuren wel eens op kleine clubs. Maar al snel bleek dat de aanvoeder van Alkemade in België in het ziekenhuis lag en dat de helft van het team onderweg was uit België, maar niet op tijd zouden zijn. Alkmade was om half drie met 7 man en er moest gewacht worden tot dit er 8 werden. Toen wij om 3 uur dachten gewonnen te hebben door het niet komen opdagen van de tegenstander bleek de scheidsrechter opeens bereid mee te spelen. Er kon dus tegen 8 Alkemaders begonnen worden. Door de vertraging van de wedstrijd was de sfeer niet helemaal meer optimaal, maar we begonnen met volledige inzet aan de wedstrijd. In de nieuwe opstelling en systeem die onze interim coach Karno had bedacht.

Het nieuwe systeem wat voor bijna iedereen een kleine positie wisseling inhoud werkte goed, maar hoewel we het netjes speelden was het baltempo te laag en konden we niet tot scoren komen. Inmiddels waren de Alkemaders op volle sterkte en kwamen die er vaker uit, maar we wisten het spel nog wel te domineren op het middenveld. Een kwartier voor rust kwam eindelijk de verlossende treffer en stond het 1-0 in ons voordeel. Hoewel Alkemade gevaarlijker werd was dit ook de ruststand.

Na bemoedigende woorden van Karno en heel veel water drinken in verband met de hitte gingen we de tweede helft in. De hitte en nog niet genoeg conditie gingen ons nu wel parten spelen en na tien minuten in de tweede helft werd de gelijkmaker gescoord. Na enige tijd volgde de tweede tegengoal en stonden we achter. Na beide goals zijn de kopjes niet gaan hangen en binnen 1 minuut wist Freddy onze nieuwe exotische aanwinst met een fabuleuze tip onder de keeper door te spelen en stond het weer gelijk.

Hoewel het derde doelpunt in de lucht bleef hangen zijn we blijven vechten en hebben we die teleurstelling voorkomen. Bij 2-2 werd er afgefloten en kunnen we het eerste punt van het seizoen noteren.
Na een wat lastige start van het seizoen; geen kunstgras, tegenvallend trainingsschema, geen coach, zijn deze problemen voorlopig opgelost. Wij beginnen dan ook vol goede moed en ik wil in ieder geval een nog beter resultaat neerzetten dan vorig jaar. Met de oude en nieuwe club spelers gaat dit ongetwijfeld lukken.

Groeten Jan Zegers

Deel deze pagina via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email